keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Savolaista perinneruokaa

Kah, Ranskasta on nyt kotiuduttu ja ensimmäinen salikäynti takana. Joku ärsyttävä köhä sieltä tarttui mukaan ja nenäkin meinaa olla tukossa, mutta katellaanhan.

Tuo tiistainen salikäynti, siinä ei ollut mitään kehuttavaa! Ujot kokeilut kyykyn kanssa sai jalat niin raakaan jumiin, että jo seuraavalla telineellä eli penkissä meinasi koivet krampata! Koko ajan oli semmonen olo, että yrjö saattais lentää hetkenä minä hyvänsä ja mitäpä muutakaan tästä taas tulisi jälkiseurauksena kuin kahden päivän sirkus mahassa. HOHHOI ja HUOH.

No tänään kuitenkin mieltä piristi se, että kaupassa oli tuoretta muikkua ja hyvään hintaan. Päätin sitten upottaa sisääni tätä perisavolaista herkkua, jonka kanssa tosin nautin salaattia pottujen sijasta. Nuo muikkusethan on tosi yksinkertainen valmistaa, laittaa vaan lautaselle ruisjauhoja, pikkusen suolaa ja pyörittelee muikut siinä ennen kuin paistaa voissa. Ja kylläpä tuli hyviä! Siitä olikin jo vuosi kun näitä viimeksi oli maistellut ja mukavan rapsakoita pikku fisuja sain aikaiseksi.

Huomenna uusi yritys kunnon kohotuksen kanssa!

1 kommentti:

  1. Eikös sitä ollut tarjolla perinteisiä Sammon muikkuja silloin heinäkuun lopulla?

    VastaaPoista