perjantai 26. elokuuta 2011

Takaisin kotona

Oma koti kullan kallis ja tutut painot vielä kalliimmat.

Tänään on vissiin perjantai ja Kuopiohallilla raudat liikkui mukavasti. Kyykyssä normaalisti 2,5kg lisää edelliseen kertaan ei tuntunut pahalta, eli 117,5kg oli nyt kyseessä. Tästä siirryin penahommiin, jossa viime käynnillä oli hieman ongelmia viimeisen sarjan vikalla toistolla. Vaan eipä painanut enää 9okg juuri mitään ja helppo setti poimittiin talteen! Viimesenä tuli ihan ennätyspainot kehiin, kun lastasin salin KAIKKI kiekot tankoon mavea varten! No okei, jäi sinne vielä muutamia kiekkoja, mutta 140kg nousi niin että heilahti.

Moni on kysellyt että eikö tämä starting strength ohjelma oo varsin kevyt ja ihmetellyt noita vähäisiä toisto/sarjamääriä. Voisin kuitenkin hieman purkaa pakettia näiden tämänpäiväisten liikkeiden avulla, sillä onhan tässä paljon muutakin kuin työsarjat.

Ensin salilla pyörittelen lonkkia ja lantiota, heiluttelen jalkoja, venyttelen kevyesti lonkankoukistajia, takareisiä, etureisiä, persettä, olkapäitä, latseja ja pyörittelen keppiä. Pyörää tai crosstraineria en jaksa vetää, koska ajan kuitenkin salille pyörällä niin se hoitaa homman.

Sitten käyn kyykkypaikalle, jossa tänään liikuin sarjapainoihin tähän malliin:

Tanko x10
50kg x5
70kg x5
90kg x3
100kg x2
112,5kg x1
117,5kg 3x5

Tuo on minusta sopivan verran lämmittelyä. Lopulliset painot ei tunnu kovin pahoilta kun alla on jonkun verran jo toistoja, noita ihan pelkällä tangolla tehtäviä voisi ehkä tehdä toisenkin setin tai sit jotain sen ja 50kgn väliltä.

Penkissä lämmittelyt meni näin:

Tanko x10-15
40kg x6
60kg x5
70kg x 3
80kg x2
85kg x1
90kg 3x5

Palautukset on semmoset että hengitys ehtii tasautua hyvin ja tuntuu että taas jaksaa. Luultavasti se on yleensä noin 2-5minuuttia näissä kaikissa isoissa liikkeissä. Mavessakin on jonkun verran lämppää alla, tähän malliin:

Tanko x8
60kg x4
80kg x3
100kg x2
110kg x2
125kg x1
135kg x1
140kg x5

Maastavedossa varsinkin tuntuu siltä, että noita lähestymispainoja on pakko ottaa melko tiheään. Alussa tuo 100 kiloakin tuntuu aika painavalta, enkä vois mitenkään kuvitella hyppääväni siitä suoraan vaikka tuonne sataan neljäänkymppiin. Noitten välipainojen avulla se kaikki tuntuu tavallaan yhtä raskaalta, vaikka pakko se on myöntää että nyt tuo viimeinen vastus 140kg tuntu jo tosi raskaalta vikalla toistolla!

Nyt taas lepoa, vähän on ongelmia palautumisen kanssa kun tuntuu ettei yksi välipäivä oikein enää riitä. En sitten tiiä pitäskö syyä vieläkin enemmän vai laittaako ohjelma vaihtoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti