sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Sikatreeni



Tänään oli ohjelmassa jalat ja olkapäät.

Lähdin kotoa siinä yhden maissa ja otin suunnaksi Ruoholahden SATSin, sillä mulla on sinne ilmainen kokeiluviikko menossa, ja ei ole muuten mikään turha paikka! Erittäin hyvät laitteet, asialliset ryhmäliikuntaohjaajat ja siisti yleisilme. Lisäpisteet etureisipenkin ala-asennon säätövarasta sekä saunan miellyttävistä ja lauheista löylyistä.

Aloittelin treenin etukyykyllä. Latasin tankoon 95 pinnaa ja nappasin viisi sarjaa toistoilla 5, 5, 5, 5 ja 8. Tästä laahustin etureisipenkin luokse ja katkaisin pakan 60 kilogramman kohdalta. Otin 3 kympin sarjaa ja vikan sarjan jälkeen laskin painon 30 kiloon ja tein niin pitkään kuin jalat liikkuivat. Muistaakseni ne pysähtyivät 19 toiston jälkeen.

Seuraavaksi oli ensimmäisen olkapääliikeen aika. Liikkeenä oli pystypunnerrus, ja tein 52,5kg:lla sarjat 6, 6, 6, 7 ja voin taata että ei ollut kevyttä... Sitten pohkeita rääkkäämään kolmen sarjan ja 70 kilon voimalla (seisaaltaan smithissä). Tämän jäljiltä jalat olivat tärisevät, voimattomat lankut, mikä oli mulle ihan uusi tunne, sillä en ole koskaan aiemmin rääkännyt koipiani edes hetkelliseti kävelykyvyttömiksi asti.

Tästä siirryin takaisin olkapäähommiin käsipainoilla istuviltaan. Kädet olivat ekan olkapääliikkeen jälkeen jo melko muusina, mutta sain sentään tehtyä 3x8 sarjat 20kg:lla. Loppuun tein vielä kaksi sarjaa vipareita sivuille ja eteen 10 kilolla, minkä jälkeen hapotus oli tosiasia. Tein vielä kolme kahdenkympin sarjaa vatsarutistuksia 20kg lisäpainoilla jalat ilmassa.

Tästä siirryin pukkariin 10 minuutin paussille ja palkkarille ennnen Bodybalance-tunnin alkamista. En ollut aikaisemmin kokeillut mitään kevyitä ryhmäliikuntatunteja, kunnes tällä viikolla kävin jo aiemmin joogassa (tosi jees) ja tänään sitten tasapainoilemassa. Bobybalance (ja myös jooga) vaikutti todella hyvältä huoltavalta harjoittelulta aktviisesti punttisalilla käyvälle, sillä venytys- ja liikkuvuusliikkeitä oli runsaasti syvimpiä tukilihaksia unohtamatta.

Tietenkään ei ollut viisasta mennä venytystunnille heti salitreenin jälkeen, vaan ennemminkin pitää venyttelyt välipäivän tai illan toimintana, mutta tänään sattui sopivaan rakoon tuo 55-minuuttinen. Suosittelen kyllä jokaiselle vähintään yhtä ohjattua tai omatoimista venyttelytuntia viikossa. Jeesaa niin paljon liikkuvuuteen ja myös voimantuotantoon, sillä vahva lihas on myös joustava lihas (Olympiajoukkueen moninkertainen fyssari Jarmo Ahonen).


Body Balanssissa? Allekirjottaneella vielä isoja puutoksia liikkuvuudessa.

Tästä sitten 2,5h treenisessarin jälkeen kaupan kautta kotiin ja ruokaa värkkäämään. Ravintona toimi tällä kertaa kreikkalainen salaatti höystettynä paistetulla kalkkunalla raejuuston ja leipäjuuston kera tarjoiltuna.


Kalkkuna on jotenkin sitkeämpää kuin kana.


Nyt uunissa paistuu 700g liekkisiipiä, joista imetään päivän loput proteiinit ja rasvat. Aika pienillä hiilareilla on menty ihan vahingossakin, mutta energiatasot ovat pysyneet korkealla ja mikäs tässä porskuttaessa kun treenit kulkevat ja ruoka maistuu!

Tässä vielä tilannekatsausta tämänhetkisistä tuloksistani:

Penkkipunnerrus sarjat 5, 5, 5, 6, 7 70kg
Ranskalainen punnerrus sarjat 8, 8, 8 30kg
Vino penkkipunnerrus kp sarjat 10, 10, 10 22,5kg
Pushdown taljassa sarjat 10, 10, 10 60kg
Flies kp 10, 10, 10 15kg

Etukyykky sarjat 5, 5, 5, 5, 8 95kg
Etureisipenkki sarjat 10, 10, 10 60kg
Pystypunnerrus tanko sarjat 6, 6, 6, 7 52,5kg
Pohkeet seisten smith sarjat 20, 20, 20 70kg
Pystypunnerrus kp sarjat 8, 8, 8 20kg
Viparit sivulle sarjat 10, 10 10kg
Viparit eteen sarjat 14, 14 (7/käsi) 10kg

Maastaveto sarjat 5, 5, 5, 5, 7 120kg
Leuanveto lisäpaino sarjat 7, 6, 6 7kg
Keskitetty hauiskääntö sarjat 8, 8, 8 13,5kg (kp)
Kulmasoutu sarjat 10, 10, 10 55kg Selkä + Hauis
Hauis 21s tanko sarjat 21, 21, 21 25kg
Hauis vinopenkissä kp sarjat 10, 10, 10 10kg

Vatsoja tulee joka toiseen treeniin. Lisäpainorutistuksia, lisäpainokiertoja ja staattisia harjoituksia.

Kommentteja ohjelman rakenteesta? Välipäiviä pyrin pitämään 2-3 per viikko treenien välissä.

Viikonloppu meni varmaan ensimmäistä kertaa ikinä treenatessa, joten huomenna on enemmän kuin hyvä sauma pitää välipäivä ja mennä uimastadikalle polskimaan.


Bongasin tänään S-marketista uuden Ehrmannin rahkajogurtin, josta luvassa tuotearvostelu huomenna!

Nyt niitä siipiä.

-Okko

1 kommentti:

  1. Hienoa pikkuveli, että oot viimeinkin ymmärtänyt myös liikkuvuustreenin tärkeyden! Ei siinä monta vuotta mennytkään... ;)

    T. BigSis

    VastaaPoista