maanantai 13. kesäkuuta 2011

Masters of MEGA Mass 2011

Get big or die trying!

Pirttiin tuli kesä ja sehän merkitsee tuttuun tapaan vain ja ainoastaan lihasten paisuttamista, kasvattamista, kiusaamista ja rääkkäämistä!

Viime vuoden Masters of Mass kilpailuformaattia on hieman ruuvattu erilaiseksi ja tämän takia kisan nimi on nyt Masters of MEGA Mass! Edellisellä kerrallahan keskityttiin vain visuaalisuuteen ja kusisten inbody-mittausten numeroiden tuijotteluun. Nyt ajateltiin heivata inbody ja ostaa säästyneillä rahoilla vaikka lisäpainoja salille kun ne kuitenkin aina loppuvat.

Tärkeimpänä asiana kisassa pysyy ulkonäkö, jonka tuomaroinnin suorittaa Suomen virallinen lihasvaltuutettu Pervo-Ara. Eli kaikkien kisaajien kondis katsotaan kisan alussa ja lopussa samanlaisista rupu-poseerauksista. Uutuutena Masters of MEGA Mass esittelee voimasarjan, joka on ulkonäön lisäksi toinen arviointikriteeri.

Voimasarjassa on sarjat sekä ykkös- että sarjamaksimeille. Liikkeinä on kaikkein eniten tieteellisesti mitaten lihasta ja voimaa tuottavat muuvit:

1. Maastaveto
2. Kyykky
3. Penkki
4. Leuanveto (max määrä toistoja ja ykkösmaksimi lisäpainoilla)

Kaikkien liikkeiden kaikkiin sarjoihin ei tarvitse osallistua, jos tuntuu että vaikka penkin ykkönen ja maksimivitonen on ainoa mihin kiinnostaa ottaa osaa, niin se käy hyvin. Tässä arviointimittarina on vain omat tulokset, joten vaikka tulokset olisi tällä hetkellä perseestä, niin se ei haittaa. Katsotaan siis vain jokaisen kisaajan suhteellista kehitystä.

Näin siis tässä voi pikku hiljaa julistaa mittelön käyntiin! Päättymispäivä ei vielä ole ihan selvillä, mutta joskus siellä loka-marraskuun taitteessa runtataan erittäin kovat raudat tankoon ja ennätykset uusiks, samalla kun rasvaprosentti on pitkälle miinuksella. Kohta voisi kilpailijat alkaa tuuppimaan kehiin tämänhetkisiä ykkösiään ja vitosen sarjapainoja, onhan kaikki päässyt könäämään ainakin kuukauden talven jälkeen!Noniin eikun ruokaa ja voimaa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti